Câteva proiecte interesante de la Google

25 aug.

Toată lumea știe de google și despre extraordinarul său motor de căutare. Cu timpul, cei de la google au dezvoltat o serie de alte produse mai mult sau mai puțin conexe.

Google Trends Visualiser

Dacă ești curios ce mai caută lumea, pe google trends visualizer poți vedea ultimele cuvinte căutate pe motorul de căutare. De asemenea dacă vrei să vezi cele mai căutate cuvinte din ultimii ani, google trends ți le afișează frumos, grupat pe țări și ani.

World Wonders Project

Pentru a explora online vestigii istorice sau locuri interesante gen piramidele din Gizeh, marea barieră de corali, Ulan Bator, Stonehenge, etc. proiectul ăsta îți pune la dispoziție 3D street view sau imagini cu rezoluție mare. Pentru România nu am găsit nimic.

The Evolution of the Web

Explorezi evoluția tehnologiilor care stau la baza internetului. Ai ocazia să vezi când s-au născut diverse tehnologii sau browsere și de asemenea cum a crescut internetul în dimensiuni.

Google Sky

Sunt sigur că știi de Google Earth. Google Sky e la fel, numai că te lasă să explorezi cerul, Luna sau Marte.

Build LEGO With Chrome

Poți construi diferite forme din piese lego și apoi să le plasezi pe hartă. Unii au ales să construiască lucruri simple (cum vezi în poză, ) sau chestii mai complexe pe care le poți descoperi destul de ușor.

SmartyPins

Pe scurt, trivia. Primești o întrebare al cărui răspuns se referă la o locație de pe hartă. Trebuie să pui un pin pe unde crezi tu că ar fi răspunsul. După, îți arată cât de departe ești de realitate.

Google Art Project

Îl trec aici deși nu cred că te interesează.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.