Despre mai multe

25 aug.

Stau la semafor și aștept să se facă verde, radioul e pe MagicFM, să ajung relaxată la serviciu. Deodată, un claxon nervos se aude de pe banda cealaltă. Mă uit: o tanti claxonează supărată pe un nene oprit pe banda de dreapta. Și claxonează, și claxonează, ce relaxare să mai prind eu cu MagicFM cu tot? Mă uit la semafor, mai sunt 10 secunde de roșu, claxonul încă nu se oprește. Oare unde se grăbește femeia asta de preferă să petreacă cele 20 de secunde până se schimbă culoarea în zgomot de claxoane și nervi?!

***

A venit vecina care se ocupă cu strânsul de semnături într-o seară, să semnez pentru renovarea scării blocului. M-am bucurat și i-am zis că e bine, că se cam duce vopseaua pe pereți. Aaaa, nuu, doar intrarea în bloc, nu avem bani pentru toată scara. Ei, mai bine decât nimic, poate nu se duce tot varul până o să se renoveze și scara blocului. A doua zi, când am ajuns acasă, treptele de la intrare erau deja praf și pulbere, băieții au fost foarte harnici și le demolaseră. Recunosc, era un semn bun, s-au mișcat repede. Dupa încă două zile de praf adus pe pantofi în casă, mi-a mai trecut din bucurie. Lili (bona) mi-a zis că ei muncesc ziua, dar s-au apucat de reparat acoperișul de la ușă. Unde o fi logica în darâmatul scărilor și lăsat așa, doar ca să se cațere pe acoperiș, habar n-am. Și ce program de lucru e ăla care începe după 9 jumătate și se termină înainte de 4 (dar lucrează sâmbătă)…nici atât nu știu. Puncte bonus, băieții sunt foarte de treabă și te ajută să cari sacoșa cu cumpăraturi sau copilul peste treptele proaspăt turnate…chivalry is not dead!!!

***

Strada Eternitate e în renovare. De câteva luni. După un super asfaltat făcut într-o noapte, de poți să mergi de la cimitir până în Podu de Fier chiar și cu 50 la oră (că mai mult nu ne permite legea 😉 ), s-a trecut logic la reparatul trotuarelor. Primul pas: spartul trotuarelor deja existente. Pasul doi: pauză de câteva săptămâni. Acum sunt în proces de îngropare a cablurilor de net, deci pe o parte a străzii sunt niște minunate șanțuri. Pe cealaltă parte trotuarul e distrus cu târnăcopul. Dacă vă întrebați pe unde merg pietonii… pe unde apucă și ei săracii.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.