Nesiguranța – sigură!

3 feb.

Ultimele luni au adus destul de multe schimbari în viața mea (și sunt sigură că și în a altora), schimbări destul de neașteptate care mi-au zdruncinat impresia despre singuranța pe care o percepeam ca fiind ceva normal și de așteptat.

A doua sau a treia oară când s-a schimbat brusc planul, în timp ce treceam iar prin sentimentul ăla de nedescris care nu e chiar panică dar nici comod nu e, mi-am dat seama ca sunt fraieră. Pentru că am reușit să mă atașez de un fapt care nu era niciodată o certitudine, în afară de în mintea mea, și acum că faptul nu se mai concretiza m-am trezit în poziția incomodă de a renunța la un lucru pe care îl percepusem ca sigur.

Dar de fapt tot ce credeam eu ca trebuie să se întâmple nu era scris în nici un plan. Nu e nimeni și nimic responsabil să facă lucrurile să meargă așa cum vreau eu. În afară de mine desigur, dar cum nici eu nu sunt atotputernică, planul n-o sa fie niciodată perfect, drept și așa cum mi l-am imaginat. Deci într-un fel, trebuie să înveți să fii agile în propria viață și să te aștepti ca „cerințele clientului” să se schimbe.

make_your_own

Atitudinea cu care întâmpini genul ăsta de schimbări poate să te ducă de la un perceput eșec la o șansă deschisă în altă direcție. Dar pentru asta iți trebuie curajul și vulnerabilitatea necesare să recunoști față de tine că n-o să-ți iasă din prima, poate nici din a doua. Și poate că în loc de a te atașa de happy path ar fi mai sănătos să te aștepti ca lucrurile să nu iasă perfect și să te bucuri atunci când ceva chiar merge bine.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.