De ce nu voi mai apela la serviciile dumneavoastră

29 iun.

Dragi furnizori de servicii,

Lucrez 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână pentru banii cu care vă plătesc. O durată normală, dar totuși destul de consistentă încât să nu-mi vină să dau bani pe servicii de proastă calitate. De aceea, următoarele sunt inacceptabile:

  • Dacă vă sun și răspundeți la telefon pe un ton sictirit, nepoliticos și/sau plictisit. Ați avut zi proastă? Îmi pare rău pentru dumneavoastră. Poate că și eu. Dar eu nu îmi permit să mă sictiresc cu clienții mei, pentru că știu ce face reclama proastă la buget.
  • Dacă stabilim o întâlnire și nu o onorați, sau nu anunțați în timp util că nu o veți onora. Cum spuneam mai sus, și eu lucrez. Culmea e, că majoritatea serviciilor de care am nevoie nu pot fi efectuate decât în același timp cu munca mea. Asta înseamnă că există posibilitatea ca eu să lipsesc de la serviciu pentru ca dumneavoastră să nu apăreți, sau să mă anunțați prea târziu.
  • Dacă serviciile dumneavoastră sunt făcute neatent, de mântuială. Nu veți fi chemat a doua oară și puteți paria pe reclama negativă pe care o veți primi. Dacă treaba e destul de prost făcută, riscați și un apel la protecția consumatorului.
  • Dacă stabilim un lucru de comun acord, pentru ca apoi să o dați la întors fără un motiv bine întemeiat, pe care eventual să-l împărtășiți și cu mine. Asta mă va face să-mi pierd încrederea (puțină) pe care o aveam în dumneavoastră și, din nou, nu vă voi căuta a doua oară.

Majoritatea serviciilor oferite de dumneavoastră nu sunt unice, așa că dacă nu voi găsi calitatea pe o merit ca și consumator, altcineva mai educat și mai conștient de cum trebuie tratat cu clienții va încasa facturi în locul dumneavoastră.

Nu mai trăim pe vremea lu’ Ceașcă, așa că nu vă mai purtați ca pe vremea lui.

O zi bună în continuare,

Potențiala dumneavoastră clientă,

Iulia O.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.