Cursuri calculatoare pentru vârstnici

30 oct.

Am fost zilele trecute pe la complexul comercial Era și am vrut să trec și pe la Altex să văd de o tabletă sau un laptop. Vizavi de Altex mi-a sărit în ochi o siglă pe care o poți vedea mai jos: cursuri gratuite pentru calculatoare. Bine, scrie și pe o bulină roșie alături destinate persoanelor în vârstă însă oricum mi se pare amuzantă așezarea pe banner. Oare ce le învață pe calculatoare să facă?

Lăsând mișto-ul la o parte, mi se pare o idee super tare și felicit managementul firmei că s-a gândit la un asemenea program. Dacă aș fi știut mai din timp de lucrul ăsta aș fi avut mai puține fire de păr alb în cap (Marica, scuze). Așadar, dacă știți vreo persoană în vârstă care are nevoie de ajutor în descifrarea tainelor calculatorului trimiteți-o să se înscrie în program.

Proiectul cică se numește Silver Surfer și este pornit de vreo ceva timp, mai exact 2 ani. Cursurile încep cu noțiunile de bază și generalități (tastatura, mouse-ul și alte periferice) dar ajung și până la detalii despre comerț online, căutare de oferte turistice, jocuri online, radio, youtube și altele. Seniorii vor învăța să navigheze pe internet, să își seteze un cont de email, să trimită și să primească emailuri, precum și să discute intermediul Skype, Yahoo Messenger, GTalk.

Și ca să îți aduc aminte de ce este nevoie de cursurile astea:

cursuri calculatoare

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.