CNDC n-are simțul umorului

8 iun.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis sancționarea Automobil Clubul Român (ACR) cu o amendă contravențională de 2.000 de lei pentru campania ”Hai să facem centura greu de ignorat! – #seatbeltb00bing”. Sancțiunea vine după ce Coaliția pentru Egalitate de Gen a semnalat că mesajele și imaginile pe care le promovează această campanie lezează dreptul la demnitatea personală a femeilor din cauza conținutului misogin al acestora. (sursa)

Haide, mă lași? Dacă reclama era cu ouă de bărbat nu se supăra nimeni.

La reclamele cu Dorel toată lumea a râs și nimeni nu a declarat că imaginile lezează dreptul la demnitate personală a muncitorilor în construcții.

În majoritatea reclamelor pentru medicamente de răceală, copiii și bărbații sunt prezentați ca bolnavi iar mama îi salvează. Aici nu este prezentat un mesaj misandric?

Cu asemenea decizii o să ajungem să avem reclame sau mesaje publicitare doar politically correct în care toate grupurile demografice să fie prezente iar textul reclamei să fie unul care să nu supere pe nimeni, nimeni, nimeni.

Coaliția pentru egalitate de gen este formată din:

  1. Centrul Parteneriat pentru Egalitate – înființat în aprilie 2002, continuând activitățile fostului Program de Femei al Fundației pentru o Societate Deschisă (FSD) România.
  2. Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – a desfășurat în majoritate programe pentru femei.
  3. Societatea de Analize Feministe AnA
  4. Asociația Front – asociație formată în 2011 din tinere absolvente ale Master-ului Politici, Gen și Minorități din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Lor li s-au alăturat activiste și experte în drepturile omului și drepturile minorității rome
  5. Asociația E-Romnja (Asociația pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome)

Vezi un pattern aici? Din Coaliția pentru egalitate de gen fac parte numai asociații orientate pe susținerea drepturilor femeilor. Cum poți spune că susții egalitatea de gen atunci când lupți de o singură parte?

Marș de aici! tuturor asociațiilor pentru care egalitatea este doar atunci când le convine. NU asta înseamnă egalitate.

P.S. era o poză pe net cu un festival care susținea egalitatea de șanse. Biletul costa 75 cenți pentru femei și 1 dolar pentru bărbați.

 

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.