Întrebări

8 iun.
De ce ți-e teamă de copilul tău? De ce ți-e frica sa îl ții în brațe? De ce te sperie gândul că se învață cu tine?
Pentru copilul tău ești cea mai importantă ființă din viața lui. Te cunoaște de când era doar doua celule, bătaia inimii tale a fost primul sunet pe care l-a auzit, a adormit atâtea luni ascultându-ți vocea și s-a jucat țopăind în ritmul pașilor tăi. Primul sărut pe frunte, prima îmbrățișare plina de dragoste, poate prima picătură de lapte – toate le-a primit de la tine, mami.
De ce se schimbă totul la o săptămână-două sau la o luna după naștere? Brusc apar o grămadă de „probleme” – bebe vrea sa te vadă mereu, colicii nu îi trec cu medicamente ci doar cu căldura corpului tău, nu mai adoarme în cărucior, ci doar la sân, se trezește când pleci de lângă el și gingiile inflamate ii trec doar dacă suge sau atâtea și atâtea „probleme”.
Atunci începi sa cauți soluții, întrebi în stânga și în dreapta, citești tot felul de articole, cumperi leagăne și noi medicamente, suzete și păturici minune.
Începi încet-încet să fugi de copilul tău și iți înlocuiești prezența lângă el cu diverse lucruri. Poate te și lauzi ca stă singur și jumătate de ora sau te plângi ca azi a dormit doar 10 minute, până l-ai lăsat jos.
Când va mai crește și se va lovi la locul de joaca, când va cădea cu bicicleta sau pe terenul de sport, când se va certa cu cel mai bun prieten sau va trece prin prima dragoste neîmpărtășită…ce vei face când va veni la tine să-i alini durerea? Îl vei mângâia și îl vei lua în brate (dacă vei mai putea 🙂 ), nu?! Atunci de ce ai vrea sa ii refuzi asta când e doar un bebeluș și tu ești cea mai importanta ființa din viata lui?
Știi ca pana la 4 luni, bebelușul nu știe ca tu ești o altă persoană? Pentru el, voi doi sunteți una, abia apoi începe sa își conștientizeze propriul corp. Atunci de ce să te chinui să iți ții copilul deoparte pentru ca așa zic unul sau altul, în loc să accepți că aveți nevoie unul de altul? De fapt, nu accepta cu resemnare, ci bucură-te de aceste luni minunate în care brațele tale sunt locul de unde puiul descoperă lumea!
Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

One Reply to “Întrebări”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.