Chestii interesante pe Youtube

5 ian.

De câte ori pe zi fugi pe Facebook sau pe Youtube pentru un moment dulce de procrastinare?

Mai toți o facem și poate nici nu e un lucru atât de rău, atâta timp cât alegem cu puțină atenție distracția. S-ar putea să și înveți ceva în timp ce te relaxezi. Mai jos sunt niște propuneri din ce am găsit eu interesant pe Youtube.

  • The School of Life – canal creat și întreținut de către Alain de Botton, care abordează teme precum literatură, istorie, dragoste, filosofie și cum este ea relevantă în viața de zi cu zi. Apreciez formatul scurt, dar cuprinzător al clipurilor precum și tonul lor pozitiv. A personal favourite.
  • TED – nu cred ca are nevoie de nici o descriere, o resursă genială de idei din toate ariile posibile.
  • SciShow – canal care reușește să comprime o grămadă de informații și să pună întrebari de genul How To Make a Digital Clock sau Why Is Heart Cancer So Rare?
  • Vsausce – asemănător cu SciShow, cu deosebirea că are tendința de a sări de la subiect la subiect în cadrul unui singur clip.
  • Big Think – clipuri scurte și la obiect, de la diferite personalități din lumea științifică, dar și din cultura pop. Also, Bill Nye, the scince guy. Nuff said.
  • Yale Courses – o colecție destul de consistentă de cursuri Yale, prezentate integral. Merită menționat cursul Death with Shelly Kagan, care analizează moartea din perspectivă filosofică (and may turn you into an atheist if you’re not one already).
    De asemenea, Introduction to Psychology with Paul Bloom și Philosophy and the Science of Human Nature with Tamar Gendler, două cursuri despre natura umană care personal mi s-au părut interesante.

Now go learn something while you procrastinate!
youtube

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.