Dezvăluiri șocante depre cardul de sănătate

3 nov.

Pe zi ce trece mă mir din ce în ce mai puțin de ce România este în urma țărilor civilizate iar această distanță se mărește de la an la an. Ultima chestie pe care se epuizează o grămadă de energie este tema cardurilor de sănătate care se vor distribui în perioada următoare populației. Eu l-am primit prin poșta dar încă nu l-am activat; o voi face la următoarea vizită la doctorul de familie dar slavă domnului nu prea am de ce.

Buun, deci cum ziceam a început gălăgia pe tema asta în media tradițională și Facebook. Un articol care a prins la public este cel de pe deveghepatriei.wordpress.com (nu dau link că n-am de ce), un site cu afinități legionare (dacă nu știți despre ce mult bine au făcut legionarii citiți pe România Liberă) unde tronează în sidebar un banner cu titlul Acatistul Mucenicului Marturisitor Corneliu Zelea Codreanu. Mă mir cum de ai lua de bun un articol de pe asemenea site. Dar să trecem peste credibilitatea sursei și să analizăm ce scrie în articol. După părerea mea este unul scris clar pentru a manipula opinia cititorilor și în nici un caz de informarea.

După prezentarea lucrurilor pe care le conține cardul, prima frază este Citiți și spuneți și altora, poate așa realizăm cât este de grav ceea ce ni se întâmplă, fără informarea corectă și fără acordul nostru. Este o strategie bine cunoscută a articolelor de genul ăsta de a introduce un lucru panicard după un lucru recunoscut de toată lumea pentru a potența o afirmație care nu are nici o valoare în sine.

Următorul paragraf

Începem prin prezentarea opiniei unui medic român, nu unul oricare, despre cardul de sănătate:
Dr. Vasile Astărastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România

Dar cine o fi acest nu unul oricare domn? După o căutare pe google aflăm că

Procesul în care rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, este acuzat de fapte de corupție privind trucarea licitației pentru platforma de e-learning a UMF Iaşi a fost reluat, vineri, la Curtea de Apel Suceava, care stabilise restituirea dosarului la DNA

Deci altă sursă de încredere care cu siguranță își exprimă gândurile în mod imparțial și nu pentru că ar avea interese personale. Săpând mai adânc vedem că este și în vizorul ANI pentru un dosar de incompatibilitate. Dar să trecem peste asta.

  1. Cardul de sănătate cu micro-cip este un abuz din partea statului și comporta riscuri pe toate planurile !!!
  2.  Cardul este numai APARENT în favoarea asiguraților.
  3. Este periculos sa fie puse informațiile medicale personale pe micro-cip, deoarece acesta nu este protejat . Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate sa afle tot. Acest lucru violează drepturile la intimitate și la demnitate ale persoanei și poate să aducă mari prejudicii.

Ca orice chestie care nu necesită demonstrație și ar trebui luată de bună, concluzia articolului se pune la început. De ce ar fi un abuz? De ce numai APARENT? Primele două puncte sunt clar pentru a insufla frica și a pregăti spațiul pentru lucruri panicarde aruncate fără vreo noimă (logică). În legătură cu securitatea, așa-i, nu pot contrazice. Însă există și aici două chestii: unu, îl poți ține acasă și atunci nu poate cineva să ți-l citească prin NFC și doi, dacă cineva chiar își pune în cap să afle detalii despre tine poate afla foarte simplu și cu alte metode (100 de lei la doctorul de familie sau 100 de lei chiar celui vizat). De multe ori, la chestiile de securitate, factorul uman este cel care cauzează cele mai multe probleme.

Apropo de remarca anterioară, managementul unei firme a cerut un audit pe securitate IT unui third-party. Unul dintre testele pe care le-a făcut firma de audit a fost să arunce pe jos în parcare câteva stickuri de memorie care conțineau niște mici progrămele care notificau că pot fi rulate automat. Ce crezi că au făcut angajații care au găsit stickurile? Le-au băgat în calculator, rulând astfel respectivele programe.

Deja e prea lung articolul și nu vreau să te plictisesc, așa că am să mă opresc momentan aici. Voi continua într-un articol următor.

Update: ulterior, am aflat că cică ar conține doar o cheie către un dosar medical și nu datele efective.

Continuarea articolului în Partea II 

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

2 Replies to “Dezvăluiri șocante depre cardul de sănătate

  1. Pingback: Dezvăluiri șocante depre cardul de sănătate, II — Felix Vătuiu

  2. Pingback: Dezvăluiri șocante depre cardul de sănătate, III — Felix Vătuiu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.