Dezvăluiri șocante depre cardul de sănătate, II

4 nov.

Continuare a articolului de aici în care vreau să demonstrez că toată încercarea de a panica lumea este pornită de niște oameni care ori sunt retrograzi, ori au interese personale pentru a nu se finaliza proiectul cardului de sănătate.

 1. La Consiliul Europei există o presiune imensă din partea firmelor de asigurări pentru a deveni legal accesul la informațiile despre sănătatea oamenilor.
 2. Forța financiara uriașă a acestor “rechini” face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor să ajungă la ei pe birou pentru ca ei să știe dacă fac sau nu polițele de asigurare și la ce preț .
 3. Există riscul discriminării persoanelor, pe baza informațiilor personale asupra stării de sănătate, atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate.
 4. Datele medicale pot sa fie utilizate inclusiv pentru a distruge o persoana, mai ales într-o societate conflictuală ca cea din România!!!

#1, așa, și? #2, la orice poliță de asigurare normală, te întreabă de istoricul medical. Singurul rost al acestui punct ar fi dacă ai vrea să minți când îți faci polița. Încă o chestie, la nivel macro, pe firmele de asigurări le interesează statistici și nu istoria medicală a lui Gigel. Asta se face cu baze de date mari (datawarehouse) de unde se pot rula rapoarte. În nici un caz existența cardului la fiecare persoană în parte nu poate genera o asemenea bază de date. #3, la ce fel de discriminare se referă? Oricum, dă destul de bine în text cuvântul ăsta. #4 chiar n-o înțeleg și nu are nici o legătură cu cardul de sănătate dar, la fel, dă bine în text.

 1. Este o încercare de abuz din partea statului și nu există dezbateri publice !!!
 2. Se introduce o noua taxa , fără ca populația sa fie întrebată, deși românii plătesc asigurările de sănătate.

#1, au existat dezbateri publice din ceea ce am văzut pe net. #2, ce taxa – cardul de sănătate e moca?

 1. În privința donării de organe: vom intra în circuitul european și vom trimite numărul de organe disponibile spre alte țări.
 2. Cui vor folosi organele luate de la romani ??? Ce bani și ce organizații sunt în joc ???
 3. Cine va apăra “prostimea” de cei care vor dori să le comercializeze organele, pe milioane și milioane de euro sau dolari ?

Acuma chiar vorbim serios, traficul de organe clar va exploda după introducerea cardului de sănătate în paralel cu traficul de pisici. Acordul prezumat exista (sau nu) și înainte de card și nu afectează cu nimic potențialul trafic de pisici.

 1. Ca să înțelegem mai bine: în Spania (unde există acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe), s-a ajuns la puternice discriminări împotriva imigranților, care nu au familiile alături de ei.
 2. Deci nu are cine să-i apere de rețelele de “transplant de organe” !!!
 3. Există un comerț ilicit de organe de transplant , este dovedit, iar acordul prezumat, așa cum este prevăzut în România, ridică mari semne de întrebare.

#1, discriminare în ce sens? Pe ce se bazează această remarcă și cum s-a ajuns la concluzia asta? #2, a apăra pe cineva față de rețelele de traficanți de organe nu are nici o legătura cu existența (sau inexistența) unui card de sănătate. Asta trebuie să fie un efort constant din partea autorităților și face parte din responsabilitatea față de cetățean. #1, #2, #3 sunt niște argumente valide dar în nici un caz nu pot fi folosite pentru a invalida utilitatea un asemenea card.

În engleză este o chestie care se numește fallacy, în română tradus sofism și este definit așa

Sofismele sunt enunțuri aparent corecte, dar care ascund o eroare de logică sau raționament.

Câteva exemple:

 1. Isac Newton credea în alchimie iar tu nu ești mai deștept ca el. Clar alchimia e adevărată.
 2. O grămadă de oameni au cumpărat chestia aia. Cu siguranță e bună.
 3. Hitler era vegetarian. De asta nu am încredere în vegetarieni.
 4. La nivel european se încearcă introducerea cardului de sănătate și tot la nivel european se face trafic de organe. Clar cardul nu e bun.

Argumentele din text în mare parte sunt incluse în această categorie și sunt sigur că îți dai seama de asta.

La fel ca în articolul anterior, voi continua într-un articol viitor demonstrația stupidității argumentelor prezentate pe site-ul ăla.

Continuarea articolului în Partea III 

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

2 Replies to “Dezvăluiri șocante depre cardul de sănătate, II

 1. Pingback: Dezvăluiri șocante depre cardul de sănătate, III — Felix Vătuiu

 2. Pingback: Dezvăluiri șocante depre cardul de sănătate — Felix Vătuiu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.