Tu ce dai înapoi comunității?

18 aug.

Pentru articolul de azi am să îți propun o temă de gândire și este exact întrebarea din titlu: Tu ce dai înapoi comunității?

Este foarte ușor să ignorăm că de bine, de rău trăim într-o comunitate care de bine, de rău a avut un impact asupra noastră. Bun sau rău. Însă ca ființe raționale ce ne considerăm ar fi bine dacă am ajuta ca această lume care ne înconjoară să devină mai bună cu ajutorul nostru, al meu, al tău.

Cu toții ne plângem că România este în urma altor țări, că la noi nu se face nimic, că progresul lipsește, etc. însă ceea ce mulți oameni nu realizează (poate că nici eu nu sunt tot timpul conștient de asta) este că lumea devine mai civilizată începând cu lucrurile mici: ai ridicat o hârtie de pe jos care nu era a ta și ai pus-o la cos? ai ajutat un copil să meargă la școală? ai ajutat un bătrân să treacă strada sau să îi cari bagajele? ai cedat locul în autobuz unei doamne? ai oferit ajutor unor persoane cu dificultăți materiale?

Dacă tot ceea ce faci are un scop egoist iar ceea ce dai spre comunitate tinde către 0, s-ar putea să fie o problemă pe undeva.

Progresul nu vine peste noapte ci este munca fiecăruia dintre noi.

Dacă noi înșine, cei care avem timp și disponibilitate, nu avem grijă să facem lucruri pozitive și doar ne închidem în bula noastră, atunci cei care oferă doar negativism înapoi vor fi majoritari rezultând o lumea mai gri.

Gândește-te: tu lași lumea un loc mai bun decât l-ai găsit? vorba unui citat Poptămășian: Don’t leave a better wold for your child, leave a better child for the world.

 

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

One Reply to “Tu ce dai înapoi comunității?”

  1. Pingback: Ai ajutat vreo bătrânică să treacă strada? — Felix Vătuiu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.