Sentimente.ro vinde ceasuri la supra preț

7 mart.

Bine, nu vinde el (sentimente.ro) direct ci intermediază o super ofertă care nu e chiar ofertă. Detalii în cele ce urmează.

TL;DR version: ai grijă când cumperi de pe site-uri de reduceri pentru că ai foarte mari șanse să dai mai mulți bani decât face iar reducerile să fie doar fictive.

Am ajuns pe teamdeals.ro dintr-o reclamă adsense. Pe prima pagină văd o super ofertă, un ceas inteligent redus de la 700 de la 129 lei. Pentru că orice pare prea bun cu siguranță nu este, am zis hai să caut ce știe să facă respectivul gadget iar cu un click dreapta pe poză + tasta ”S” am făcut rapid o căutare pe goagle.

teamdeals-ceas-bluetooth-smartwatch-u8

Și ce să vezi, modelul de ceas se numește U8, site-ul de prezentare http://www.u8watch.net/. Am uitat să precizez că pe team deals nu scria numele modelului, foarte probabil pentru a fi greu de căutat pe net despre el. Noroc că sunt hacker și știu să caut pe google după poză.

Ajuns pe site-ul ălora ce să vezi: prețul e este de 17 USD (adică dolari); cu o conversie mică spre lei ies vreo 68 de lei (apropo de asta, google-ul știe să facă conversii valutare dacă scrii gen 17 usd in lei). Totuși, site-ul e din state, e mai greu să îl comanzi iar dacă îl comanzi trebuie poate să plătești și taxe așa că hai să vedem pe amazon.co.uk cât costă ceasul ăsta. Dacă n-ai chef de dat click pe link, îți zic eu: 9.69 lire sterline care înseamnă 55.33 lei.

Acuma, stau eu și mă gândesc. 129 de lei înseamnă vreo 22 lire sterline ceea ce înseamnă că poți să îți iei două și suplimentar (cred, n-am verificat) să plătești și transportul.

Dar stai, prețul de la care era a fost redus este de 700 adică 122 lire. Bună ofertă.

agora-shop-ceas-bluetooth-smartwatch-u8

Am zis după asta hai să văd cine e teamdeals.ro.

La o căutare după CUI/RO-ul scrise în josul site-ului aflăm că sub aceeași umbrelă mai este și sentimente.ro. Și zuri.ro care tot un fel de teamdeals este (deci probabil aceleași tipuri de oferte fantomă). Și acasă.ro (care nu știu cum de mai există în 2016). Numele companiei care le deține este http://machteamsoft.ro/ iar cifra de afaceri o vezi mai jos.

machteeam-soft-srl-cifra-de-afaceri

Dar stai, că nu e tot. După cum ziceam teamdeals.ro e doar intermediarul, produsele fiind vândute de agorashop.ro unde ceasul este prezentat la prețul de 149 lei, redus de la 450 lei. Suplimentar, pe site-ul agorashop.ro nu am găsit nicăieri datele firmei care îl operează (deși conform legii sunt obligați).

Morala 1: întortocheate sunt căile netului dar paza bună trece primejdia rea asupra portofelului.

Morala 2: foarte probabil garanția nu va fi onorată.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.