Scopul gărzii financiare este…

3 nov.

Acum ceva timp în industria IT moda era ca salariile să nu fie plătite pe cartea de muncă ci prin cadrul PFA-urilor (sau cum făceau unele firme, la negru). Fiind mai cu moț am zis că eu nu fac PFA ci fac firmă. Sună altfel când zici că ai firmă, că ești patron (haha).

Așa că mi-am pus actele în sacoșă și am plecat la Piatra-Neamț pentru a făuri un viitor strălucit. Toată distracția a durat o zi (cu ajutorul unei doamne super amabile) iar în ceva timp am primit actele de înființare semnate, parafate și numai bune pentru a primi banii.

După un an în care toate au fost bune și frumoase primesc țidulă de la Garda Financiară precum că vor să mă controleze. Vorbesc cu contabilul, punem hârtiile în ordine de la mare la mic, împachetez toate și plec din nou la Piatra-Neamț la control.

Ajung, găsesc, bat la ușă, intru, mă prezint. Bună ziua, bună ziua, am venit să mă controlați. Sunt repartizat la un domn controlor. Ca paranteză, personalul Gărzii Financiare la momentul respectiv (dacă nu chiar și acum) putea avea pistol la purtător așa că am zis să nu îi supăr.

Respectivul domn foarte amabil și de treabă aruncă un ochi peste acte, închide dosarul și începe a mă întreba de viață, sănătate, internet, programare, orice altceva față de ceea ce era în dosar. Stăm de vorbă vreo oră despre vrute și nevrute, la final spunându-mi că actele nu prea sunt în ordine din punct de vedere contabil.

Următoarea replică pe care mi-a zis-o nu am să o uit niciodată.

Domnule Vătuiu, scopul Gărzii Financiare este atragerea de venituri suplimentare la bugetul de stat. Trebuie să vă dau amendă, vă dau minimul posibil dar am să vă rog să achitați acum și nu prin ordin de plată.

 

 

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.