Românul și coada

12 ian.

Observ și mi se confirmă aproape de fiecare dată când mă uit la TV că românul are plăcere bolnavă de a se îmbrânci la cozi. Zilele trecut am văzut la un oarecare post de televizuină că la Bârlad s-au dat niște ajutoare venite de la UE unor bârlădeni care ce au făcut? S-au îmbulzit ca înecații la poarta locului de unde se dădeau aceste ajutoare. Mai jos poți vedea niște poze furate de pe vremeanoua.ro.

Din filmuleț observ că nu sunt enorm de multe persoane care ar fi primit însă chiar și așa au reușit să se împingă și chiar să rupă niște grilaje metalice. Acuma ce nu înțeleg eu și am să enumăr niște probleme și posibile soluții. Ajutoarele astea s-au dat probabil în baza unui dosar și nu așa pe niște ochi frumoși de concetățean. Problema s-ar fi evitat dacă atunci când se făcea dosarul se atribuia un număr, număr care ar fi folosit ca bon de ordine. Lumea a venit cu vreo 2 ore înainte și s-a îmbrâncit în acest timp. Dacă aveau bonul de ordine și eventual o oră la care să vină se evita problema. Să zicem că nu se pot da bonuri de ordine la depunerea dosarului. Buun, atunci de ce nu se dau bonuri de ordine atunci când ajunge omul la poartă? Buun, să zicem că nu există hârtie și pix în țara asta. De ce nu se fac culoare de câte o persoană? Buun. să zicem că n-avem niște sârmă să putem face culoarele? Atunci de ce nu s-au dat ajutoarele în ordinea venirii fără a mai aștepta să se facă îmbulzeală. Suplimentar, ajutoarele alea nu erau pentru toată lumea? Dacă da, ce mama mă-sii te îmbulzești?

Am impresia că atât celor care se îmbulzesc cât și celor care sunt de partea cealaltă a ghișeului le place situația asta sau cel puțin sunt destul de comozi pentru a nu face nimic în privința asta.

P.S.1 Cum pana corbului să te duci după ajutoare cu taxiul?

P.S.2 De ce mulți râd când ies din îmbulzeală?

P.S.3 Înțeleg că este o situație dureroasă și destul de tragică pentru România anului 2015 dar asta nu e un motiv să nu enumerăm problemele.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.