De ce România nu progresează

21 oct.

…pentru că cei care fură se dau oameni cinstiți iar oamenii cinstiți nu au grijă ca astfel de oameni să devină irelevanți. De la ce m-am luat? Hai să îți povestesc șirul evenimentelor.

Acum câteva zile săptămâni maică-mea a făcut două (1, 2) poze unui trotuar surpat din Durău. Fotografia a postat-o pe wall-ul ei iar altcineva i-a dat share pe un grup de discuție. Până aici toate bune și frumoase, așa funcționează Facebook-ul.

De aici, pozele au fost preluate de către ”ziarul” vestea.net fără a-i cere acordul Maricăi. Persoana care a semnat articolul în care au fost preluate pozele se numește Daniel Vinca. Îi las domnului cu pricina un comentariu la share-ul lui cu linkul de pe vestea.net cu următorul conținut.

eu-1

Recunosc, am fost un pic prea acid dar ținând cont de conținutul și tonul articolelor sale în care reclamă alte furturi și greșeli ale altora, recunosc că m-am cam enervat. Nu trece mult timp și răspunde. Cum ar zice Libertatea, Cancan (și cred că și vestea.net), ”Vezi mai jos răspunsul HALUCINANT”.

daniel-vinca-vestea-net-1

Am încercat să îi explic domnului respectiv că nu e chiar așa

eu-2

Dar respectivul nu se lasă și deja se supără precum copii mici care amenință că își iau jucărelele și pleacă acasă.

daniel-vinca-vestea-net-2

De notat că nenea este prea ocupat astfel încât să mai aibă timp să accepte că a greșit iar suplimentar mai adaugă exemple stupide despre cum înțelege el că e ok să furi.

Deci, mister Vinca, dacă citești asta ai mai jos ai un filmuleț (în engleză) care îți explică cum funcționează copyrightul. Și dacă tot nu, încă un exemplu între cum funcționează bunul simț în țările civilizate și cum funcționează nesimțirea la noi.

 

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

2 Replies to “De ce România nu progresează

  1. Fara suparare, dar de multe ori trebuie sa ne uitam si in gradina proprie inainte de a da cu batul. Ma refer la fotografiile din categoriile baieti, fete, etc.

    • Nu e cu supărare pentru că ai mare dreptate și îmi asum această chestie. Ăsta este unul dintre motivele pentru care am retras rubrica fetele de vineri.
      Oricum, în general am căutat poze cu licență ”Free to use or share” pe google sau pe alte site-uri de ”imaging sharing”.

      De asemenea, imaginile nu au fost folosite pentru a câștiga bani (bine blogul ăsta nu e făcut cu scopul de a fi monetizat) precum face domnul Vinca.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.