Recomandare pozitivă – Arpa Imobiliare

5 iul.

Background

Anul trecut eram în căutare (mai mult sau mai puțin) de apartament pentru că voiam să facem upgrade de la 2 la mai multe camere, preferabil 4. Spun că eram mai mult sau mai puțin în căutare pentru că voiam să cumpărăm însă nu prea avem chef de vizitat, negociat, discutat, etc. Ce făceam era să ne uităm din când în când pe site-urile de imobiliare naționale sau din Iași. Unul dintre preferatele noastre era imobiliare.ro pentru că ai opțiunea de a seta o alertă atunci când apare un nou anunț care se potrivește cu căutările salvate. Mai simplu spus, spui ce vrei, unde vrei, etc iar când apare un anunț nou sau se modifică prețul unui anunț existent, pac, primești un email.

Și așa au trecut multe luni (de zile, nu de alea care se învârt în jurul soarelui) iar noi nu văzusem nici un apartament. Ce-i drept ne făcusem o idee destul de bine conturată de ce vrem: 4 camere, zonă relativ centrală (nu CUG, Nicolina, Dancu, Bucium, capăt Copou) și în nici un caz în afara orașului.

Într-o luni, ajung acasă, deschid imobiliare.ro și văd un anunț la un apartament de 4 camere, 90 mp, pe Ștefan cel Mare la un preț foarte fain – 84.000 Eur (sau 85.000, nu mai țin minte exact). O întreb pe Marica (aka doamna de la Casa Marica, aka maică-mea) dacă nu vrea să vizioneze un apartament a doua zi, noi fiind la serviciu. Zice că da.

Buuun, îi dau numărul de telefon de pe site la care sună a doua zi, află că e agenție dar se duce totuși să îl vadă. Mă sună super încântată, că e fain, fain poziționat, compartimentat, etc. Ok, hai să îl vedem și noi. Mergem la agenție, semnăm contract cu ei, mergem să îl vedem. Ne place și nouă, negociem la preț un pic (cu ajutorul agentului ce-i drept), a doua zi, marți, dăm răspuns agentului că îl vrem, în aceeași zi mergem la bancă și demarăm obținerea unui credit. Săptămâna următoare, joi, apartamentul era al nostru.

De ce recomand Arpa Imobiliare?

Pentru că dacă nu erau ei, ori plăteam cu vreo 10.000 Eur in plus (pentru că alte agenții îl aveau listat cu prețuri de la 95.000 la 99.000) ori nu aveam apartamentul deloc. Suplimentar, în afară de mers la bancă nu am făcut mai nimic, nenea agentul ocupându-se de toate, noi dând doar cu subsemnatul.

Background 2

După ce ne-am mutat în apartamentul nou, ne-am decis să îl vindem pe anteriorul. Am apelat tot la Arpa Imobiliare. Ne-am întâlnit cu agentul sâmbătă, a făcut niște poze și i-am lăsat cheia de la casă.

Miercurea următoare ne sună că are client -> tranzacție efectuată cu succes.

 

Disclaimer: la fel ca toate celelalte articole din seria Recomandări, această recomandare nu este sponsorizată.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.