Pentagon Wars – o poveste despre Product Management

13 mai

The Pentagon Wars” este un film produs de HBO în 1998, regizor Richard Benjamin, având ca inspirație o carte cu aproape același nume ”The Pentagon Wars: Reformers Challenge the Old Guard” scrisă de James G. Burton care a fost membru USAF. Filmul este o comedie un pic cam neagră despre inițiativa de dezvoltare a vehiculului militar M2 Bradley. Povestea este bazată pe niște întâmplări reale dar bineînțeles există și o doză destul de mare de licență artistică.

Dezvoltarea lui M2 Bradley a început cu un țel simplu: un vehicul militar care să transporte rapid, eficient și sigur soldați înspre și dinspre câmpurile de luptă. Pe parcursul proiectării și implementării apar idei noi și conflictuale promovate de către superiorii ierarhici pe care Col. Smith (Product Owner-ul) este mai mult sau mai puțin forțat să le includă în plan.

Aceste idei determină produsul final să fie un vehicul care să fie complet diferit de ceea ce aveau nevoie clienții – militarii; M2 Bradley a devenit un vehicul care nu poate transporta soldați, un vehicul de recunoaștere care e prea vizibil în fața inamicului, un tanc care e mai puțin blindat ca un aragaz dar în același timp care destulă muniție să cucerească o țară.

Morala este că un Product Owner slab care lasă pe alții să își impună ideile proprii asupra produsului fără a ține cont de specificul lui, va determina proiectul să fie un fiasco.

Dar… vorba multă, sărăcia omului, uite filmulețul.

Pentru o lectură suplimentară, poți vedea și ”The expert”.

Imaginea articolului este de aici.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.