Nu dați banii pe prostii

26 iul.

…luați de toate la copii. Oare?! Chiar au nevoie copii de tot ceea ce auzim în jur? Cam acum un an am început să adunăm păreri de pe ici pe colo, de la prieteni care sunt si părinți și de pe internet, și ne-am făcut o listă de cumpărături pentru cel mic. Lista era destul de cuprinzătoare, de la cărucior, la biberoane, la cădiță de baie și termometru. În timp am descoperit că nu toate lucrurile cumpărate ne sunt utile, unele le-am strâns în cutiuțe si le-am stivuit în dulap, altele dimpotrivă, le-am folosit până la epuizare (a lor, nu a noastră). Normal că m-am gândit să vă împărtășesc din experiența noastră.

Sterilizatorul de biberoane (plus biberoane, tetine și tot ce ține de alăptare artificială, inclusiv cutia cu lapte praf de rezervă)

Utilitate 1 din 5.

Dacă vă hotărâți să alăptați exclusiv, ceea ce eu recomand din toată inima oricărei prietene, părerea mea este că nu e nevoie deloc de ele. Sterilizatorul e scump (noi l-am primit cadou, ce-i drept deci nu ne-a adus gaură în buget), laptele praf în cele mai multe cazuri e inutil, iar biberonul e de evitat pentru o alăptare cu succes. Noi am strâns sterilizatorul cam după trei luni, pentru că îl foloseam să sterilizăm cele două suzete ale lui Cosmin.

Căruciorul 

Utilitate 3 din 5.

După 10 luni de bebe, ce să vă zic, e util în anumite situații, dar faci mai multă treabă cu un sistem de purtare. Noi avem un cărucior fără pretenții, care poate fi folosit de la naștere până când copilul nu mai vrea să fie împins, și încape, cu puțină imaginație, în portbagajul mașinii. Din păcate, chiar dacă are „doar” 11 kg, e prea greu pentru a putea fi urcat până la etajul doi pe scări cu Cosmin-ul în brațe. Tot din păcate trotuarele din Tătărași nu sunt foarte prietenoase cu mămicile și chiar dacă au fost reparate recent, încă e greu să urci căruciorul pe ele. Toată iarna a stat mai mult nefolosit, am ieșit cu Manduca și la plimbările zilnice și la cumpărături, pentru că cel mic se plictisea mai repede în cărucior. Cred că este util, dar nu cred că merită să cheltuiți prea mult cu el. Părerea mea personală – dați mai puțini bani pe cărucior, și mai mulți pe un sistem de purtare.

Scaunul și/sau scoica pentru mașină

Utilitate 5 din 5

Nu sunt doar utile, sunt chiar obligatorii în România, conform legii, de la naștere până la 35 de kg de copil. Nu știu ce ne-am fi făcut fără scoică, ținând cont că eu am condus cu Cosmin în mașină de când avea o lună. Ieșeam cu mașina la plimbare, la cumpărături sau la medic. Și fără scoică, sau acum fără scaun, ar fi fost imposibil să mergem doar noi doi cu mașină. Chiar dacă a stat în scaun dintotdeauna, Cosmin încă are multe momente când plânge la pus în scaun, deci nu vreau să mă gândesc cum ar fi reacționat dacă s-ar fi obișnuit doar în brațe în mașină.

Deocamdată atât, dar mai am de scris despre subiectul ăsta deci rămâneți aproape 🙂

 

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

2 Replies to “Nu dați banii pe prostii

  1. In cazul meu sterilizatorul, biberoanele si laptele praf merita 5/5. Eu m-am bazat pe ideea ca voi putea alapta si nu am luat decat un biberon si o cutie de lapte praf. Dupa ce am iesit din spital si am ajuns acasa tot nu am avut cu ce sa prestez pentru bebe asa ca prima noapte a fost crunta. Am fiert unicul biberon mai toata noaptea ca deh…numai bine il sterilizam fata se trezea si o luam de la capat. Primul lucru facut a doua zi…vizita la supermarket cumparat lapte, biberoane si sterilizator. Folosite la maximum aproape trei ani 🙂 oricum depinde de la caz la caz asa ca intai e de vazut daca aveti nevoie dar e musai macar doua biberoane sa le aveti…just in case

    • Inca nu am scris nici un articol despre alaptare, dar am citit foarte mult despre asta si am auzit despre multe probleme. In majoritatea cazurilor, insistenta si increderea ca poti sa alaptezi te pot salva de biberon si lapte praf. Doua biberoane am avut si noi, care zac acum intr-un dulap, luate tot asa just in case. Si o cutie de lp pe care am aruncat-o ca o expirat. Dupa cum am si scris, cred ca sterilizatorul este util doar daca se merge pe alaptare artificiala, atunci fiind chiar indispensabil 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.