Garbo.ro sunt idioți

22 iun.

Garbo.ro publică zilele astea un articol cu numele de ”Scrisoarea lui Albert Einstein catre fiica sa:Afla care este cea mai puternica forta din Univers si cum putem gasi sensul vietii”. Din numele articolului ai zice că scrisoarea e a lui Einstein și scrisă pentru fie’sa (e un truism ceea ce zic acuma dar rezistă, că mai e un pic).

Pe lângă faptul că retorica pare a fi a unei persoane care citește 50 shades of Gray și nu a unui om cult, dacă te uiți un pic pe net ai să afli că de fapt chestia asta nu prea există și de fapt e un chain mail apărut în aprilie 2015, conform snopes.com.

Ce fac mizerabilii de la garbo.ro ca să își scuze idioțenia? La final de articol scriu sub denumirea notă următorul text (părțile cu bold sunt de la mine):

Desi scrisoarea i-a fost atribuita omului de geniu, mai mult decat probabil ca ea apartine unui alt autor. Este practic imposibil ca Lieserl Einstein sa fi donat aceste scrisori Universitatii Ebraice deoarece insasi viata sa este o necunoscuta si biografii cunosc prea putine despre existenta sa. In plus, stilul, tonalitatea si cuvintele acestei scrisorii sunt total diferite de cele pe care le putem remarca in scrisorile originale si publicate ale lui Albert Einstein.

Nota e mult mai lungă dar conform a ceea ce scrie pe site-ul lor am voie să copii maxim 500 caractere (eu am luat 471) în lipsa unui acord scris din partea Internet Corp; suplimentar trebuie să precizez sursa și să inserez un link vizibil. Ce mă amuza e că ei iau tot textul ”scrisorii” de pe un chain mail dar eu n-am voie să îl copii de la ei. Amuzanți oameni.

Deci, scriem o stupizenie, știm că n-are nici o legătură cu realitatea dar ne scuzăm la final. Uite-așa ziua trece, leafa merge, noi cu drag muncim în presă.

P.S. Adminii de FB ai paginii garbo.ro se pare că sunt cei doi de mai jos. Datorită lor aveți șansa să citiți articole premium.

garbo-ro-internet-corp

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.