City break Italia (Povestea unei aventuri) – Padova

20 mai

Așa cum vă povesteam în postarea asta că urma să fac, am fost într-o plimbare prin Italia; termenul city-break e forțat în cazul ăsta având in vedere că am vizitat de fapt patru orașe. Primul pe listă, unde ne-am și cazat pentru primele două nopți a fost Padova.

Prima impresia pe care ne-am făcut-o a fost de oraș liniștit, nu foarte aglomerat, care te invită să-l vizitezi mergând pe jos. Adică genul nostru de oraș. După ce ne-am luat în primire camerele și am lăsat bagajele, am căutat pe TripAdvisor un loc unde să mâncăm (era aproximativ ora 15:00), pe primul loc în Padova am găsit La Folperia.

PONT 1: dacă veți căuta pe google „best place to eat in Padua” sau orice alt oraș, veți găsi printre primele rezultate topurile TripAdvisor, puteți filtra acolo în funcție de specificul bucătăriei dorit, buget și review-uri, e foarte util când ajungi pentru prima oară într-un oraș.

Am setat pe GPS destinația Piazza dei Frutti și am luat-o la pas. În scurt timp am ajuns în partea veche a orașului, care e formată din multe străduțe pietruite, înguste, cu case vechi dar bine întreținute, pe unde trec foarte puține mașini; cam cum ar trebui să fie în Iași strada Cuza Vodă. În centrul orașului vechi, sunt 4 – 5 piețe pline cu terase. Ne-am învârtit vreo oră pe acolo în căutarea acestui La Folperia dar fără succes așa că am cedat, ne-am așezat la una dintre terase, se făcuse aproximativ ora 17:00.  Ne-a adus chelnerul meniul și ne-a dat și o veste groaznică: No food until 7 o’clock. Fiind pe drumuri, noi nu mai mâncasem de dimineața, de la 10.

PONT 2: dacă nu te afli într-o zonă turistică, e bine să-ți faci bine planul cu mesele, la toate restaurantele / terasele, prânzul se servește doar între 12 și 14 iar cina doar după 19.

În lipsă de alternative, ne-am luat două felii mari de pizza și câte o bere. Pizza nu a fost așa cum mă așteptam să fie pizza în Italia ci destul de pâinoasă dar, date fiind circumstanțele, foarte bună.

PONT 3: Când faceți bugetul pentru o excursie în italia, suma pentru mâncare înmulțiți-o cu doi și mai puneți ceva peste 🙂 Pentru 3 beri și două felii de pizza, am plătit 32 de eur, asta fără să stăm la o masă, ci de la un chiosc.

Următorul obiectiv pe care voiam să-l vizităm în Padova era Pratto della Valle. În drum spre acest parc, am găsit și La Folperia, trecusem de fapt pe lângă ea dar nu am băgat-o în seamă pentru că nu e nimic altceva decât o tarabă cu 10 – 15 feluri de fructe de mare. Am încercat creveții (poza acestui articol) și un fel de hamsii prăjite. Chiar dacă credeai despre tine că nu îți plac fructele de mare, dacă nu ai vreo alergie la ele, dacă ajungi pe acolo, trebuie să le încerci. Nu seamănă nici la gust iar textura e cu totul diferită de ce am mai mâncat pe la noi.

După o plimbare de vreo 3 Km prin aceeași zonă care te îmbie la hoinărit a orașului vechi, am ajuns și la ultima noastră destinație pentru prima zi: Pratto della Valle.  Aveți mai jos câteva poze de acolo. Pe scurt, încă un obiectiv care merită bifat.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.