Calcule care să te facă să te simți bine, sau nu

16 iul.

Am aproape 10 ani de activitate în câmpul muncii. După câteva calcule superficiale făcute asupra veniturilor clasice din industria IT, cea pe care o cunosc cel mai bine vizavi de remunerație, am ajuns la ceva rezultate simpatice.

Să facem un studiu de caz să vedem despre ce este vorba.

Ai început probabil să lucrezi ca începător făcând ceva ce nu studiaseși, dar aveai nevoie de bani de bere, cu salariu net de 500-1000 RON/lună. Imediat ar fi trebuit să îți găsești alt loc de muncă să îți dovedești totuși că nu ai făcut facultatea aia degeaba și că totuși ai un viitor.

Ai găsit repejor ceva de 1500-2000 RON/lună? Destul de probabil, iar acum lucrezi în domeniu, deci poți povesti foștilor colegi despre firma la care lucrezi și te poți lăuda cu lucrurile pe care le înveți.

Peste 1-2 ani, deja ai învățat destul de multe și poți fi cu adevărat util. Se pot întâmpla următoarele lucruri: angajatorul îți oferă (sau negociezi cu el) o mărire de salariu ca să te păstreze in firmă sau nu îți oferă nimic, dar îți găsești repede un alt loc de muncă, pe poziție mai apropiată de mid-level deja. Ar trebui sa poți câștiga deja 2000-3000 RON/lună în funcție de oportunitățile pe care le ai la îndemână.

Trec anii, te gândești la senioritate, management, orice îți este mai la îndemână. Treci deja de pragul de 4000 RON/lună în funcție de situațiile menționate mai sus și, bineînțeles, de oportunități.

Dacă ești printre cei mai buni, salariul îți va crește constant și ai să depășești în următorii ani pragul psihologic de 10000 RON/lună. Dacă nu ești chiar cel mai bun, măcar ai să te apropii. Dacă de fapt ești printre cei mai puțin performanți, atunci nu contează, dar norocul totuși te poate încadra într-una din situațiile la care fac referire.

Grosier, cred că o medie de 3000-4000 RON/lună in primii 10 ani de prestatator servicii la locul de muncă este destul de rezonabilă pentru majoritatea angajaților in IT.

Vestea bună:

Felicitări! Ai câștigat în primii 10 ani de carieră în jur de 5 MILIARDE de lei vechi!

Vestea proastă:

Felicitări! Ai cheltuit în primii 10 ani de carieră în jur de 5 MILIARDE de lei vechi!
Cel mai probabil, următorii 10 ani de carieră îți vor fi mai prolifici decât primii. Apropo, ce planuri ai pe viitor?

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.