Bate Toaca 27 iunie 2015

4 iul.

    Chiar acum o săptămână, pe 27 iunie, a avut loc a III-a ediţie a concursului de alergare montană Bate Toaca în Masivul Ceahlău. A fost un weekend pe masură.

 
Vineri seara, cei 278 de concurenţi au făcut cunoştinţă cu regulamentul dar şi cu traseul. Pe feţele lor se citeau emoţii şi nelinişte. Au trecut peste acestea a doua zi, când s-au încărcat cu energie pozitivă privind potecile unice ale Ceahlăului, după ce s-a dat startul (la ora 10.00). Fiecare participant s-a alimentat şi hidratat pe traseu datorită membrilor de la Alpin Club Bacău şi Asociaţia de Turism Montan “Hai Pe Munte” Iaşi. Pentru prima dată alergătorii au avut ocazia să-şi bată toaca la propriu la urcarea pe Jgheabul lui Stelea.

 
Anul 2015 a fost unul norocos pentru montaniarzi, dat fiind faptul că s-au bătut recordurile la toate categoriile de vârstă dar şi anumite recorduri personale. Primul concurent a sosit după 1h:41min:19s pe când, anul trecut, primul timp a fost de 2h:02min:15s. După premierea concurenţilor, pe scenă s-a prezentat Adrian Beznă, care a încheiat ziua de sâmbătă aşa cum se cuvine.

 
Proba avansaţi a fost cea mai dureroasă, fiind de aproximativ 30 de kilometri cu diferenţa de nivel pozitivă de circa 2400 metri : camping Leon-staţiunea Durău-Cabana Fântânele-Poiana Nican-Cascada Duruitoare-Piatra Lăcrămată-La Pălărie-Poiana Stănile-Poiana Văratec-Poiana Maicilor-Clăile lui Miron-Cabana Dochia-Jgheabul cu Hotar-Jgheabul lui Stelea-Cabana meteo-Cabana Fântânele-staţiunea Durău-camping Leon.

 
Concentrarea şi lacrimile au dus la o competiţie excelentă. Mulţumirile sunt acordate organizatorilor pentru interesul acordat şi contribuirea la o buna desfăşurare a concursului, voluntarilor pentru eforturile deosebite, oamenilor neobosiţi pentru mâna de ajutor oferită, fotografilor, participanţilor pentru voinţă şi spectatorilor.

 
Promovarea Ceahlăului s-a realizat datorită acestor oameni frumoşi care au pus suflet în tot ceea ce au făcut week-end-ul trecut şi aşa Bate Toaca va deveni o tradiţie.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.