Alegeri, alegeri

17 oct.

Pe 2 noiembrie au loc alegerile pentru președenția României. Alegerea mie nu mi se pare prea complicată într-un final, însă am să fac o mică enumerare a catindaților. Ordinea e semi aleatoare iar numele le-am luat de pe site-ul oficial al BEC. Sorry de caps lock, însă a fost copy-paste și mi-e lene să modific.

 1. VICTOR-VIOREL PONTA – Mda, în afară de a fi forțat cu forța să îl votezi, nu știu de ce l-ai vota. În vreo 2 ani și ceva de când e prim-ministru nu a făcut nimic. Aaaa, să nu uit, îl are pe Șova ca ministru și ca șef de campanie. Aaaa, și ca să nu uit, lucrarea lui de doctorat e plagiată. Aaaa, și ca să nu uit, minte precum bea apă. Aaaa, și ca să nu uit, era cel care declara: La PD-L sistemul de fraudare a funcţionat mai bine.
 2. KLAUS-WERNER IOHANNIS – Cred că are șanse serioase să ajungă în turul 2. Ceea ce a făcut în Sibiu e grăitor de la sine iar ținând cont că a fost de fiecare dată reales primar cu mai mult de 70% dintre voturi spune ceva.
 3. HUNOR KELEMEN – haha.
 4. ELENA-GABRIELA UDREA – deși e clar cine e în spatele candidaturii Elenei, am impresia că este doar o diversiune ca cei de dreapta să fie determinați să voteze cu MM.
 5. CRISTIAN-DAN DIACONESCU – Nu știu ce om normal l-ar vota. Din păcate sunt destui cei pentru care OTV era postul principal de televiziune.
 6. WILLIAM GABRIEL BRÎNZĂ – cine să fie acest fiu de dac (brânză, viezure, varză)? http://bit.ly/1oVgdkk. Oricum, e un candidat irelevant.
 7. MONICA-LUISA MACOVEI – singurul candidat care ar merita votat după umila mea părere. Realizările ei sunt vizibile (DNA, ANI) iar la nivel european este unul dintre puținii politicieni români apreciați. Din păcate nu prea are șanse să câștige nici în turul unu, nici în turul doi dacă ajunge. Oricum, de departe cea care ar trece testul, dacă în loc de alegeri ar fi test ca la oricare alt job.
 8. TEODOR-VIOREL MELEȘCANU – l-am auzit la TV la un moment dat spunând că motivul principal pentru care candidează este că această poziție ar veni ca o încununare a unei cariere strălucite. Nu zic nu, bun motiv. Dar nu cred că e destul.
 9. CĂLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TĂRICEANU – foarte buuuun. După ce prin clara lui viziune de prim-ministru declara că România e ok și n-o să fie criză, acum vrea președinte.
 10. CORNELIU VADIM-TUDOR & GHEORGHE FUNAR – pe aștia doi îi pun împreună pentru că împreună o să meargă la groapa de gunoi a istoriei (ce plastic și elastic mă exprim, haha). Mă minunez că încă mai au curaj să candideze. La o dezbatere la TV dintre GF si reprezentantul lui CVT, GF era foarte supărat că citez: Dumneata nu-mi dai mie lecții. Dumneata ești doar un simplu reprezentant pe când eu sunt un candidat la președenție.
 11. ZSOLT SZILÁGYI – cultura default a site-ului său e hu și nu ro și prin asta cred că zic tot.
 12. CONSTANTIN ROTARU – candidat al Partidului Alternativei Socialiste (cu siguranță ai auzit de el). A mai candidat în 2009 și a avut 0.44% din voturi. Go, go Planet.
 13. MIREL-MIRCEA AMARIȚEI – nu știam de existența lui așa că l-am căutat pe net. Tot ce am găsit despre el a fost că este urmărit penal de DNA, fiind acuzat că, în cadrul procedurii insolvenței Realitatea Media, a antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea.

Și hai să privim și partea bună la aceste alegeri:

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.