Săptămâna Altfel

14 apr.

Încă din 2011 UAIC  îşi deschide porţile pentru elevi şi părinţii acestora cu scopul de a-i informa despre programele de licenţă, pentru a vizita sălile de curs, bibliotecile şi amfiteatrele, sunt oferite informaţii cu privire la taxă, burse, admitere, numărul de locuri etc. Iar anul acesta, în Săptămâna Altfel am luat şi eu parte la diferite activităţi din cadrul Universităţii.

Vrei să vii la istorie? Să știi că nu poți avea un job asigurat după facultate, la fel cum e și la celelalte facultăți, nu numai la noi. Vrei să vii la FEAA? Să nu te iei după gura lumii cum că la noi nu se face nimic căci nu e adevărat. Vii la geografie? E facultatea numărul unu aici în Iaşi, încă din primul an trebuie să intri în Liga Studenţilor Geografi şi Geologi.

Cam așa a fost săptămâna mea altfel, cu o mulțime de întrebări și sfaturi de la studenții de la UAIC. Ok, am înțeles, facultatea voastră e cea mai tare dar totuși, să nu exagerăm, lăsați-mă pe mine să o aleg pe a mea de una singură.

Din ce am aflat de la studenţi, ei nu erau informaţi aşa ca noi, elevii, înainte…nimeni nu le-a spus despre trecerea bruscă de la liceu la facultate, cum/când trebuie să învețe pentru examene (sau să se uite la seriale în timpul sesiunii), că fiecare are dreptul la două evaluări apoi se va plăti restanța, ce poate câștiga dacă se înscrie într-o ligă/asociație etc, mai exact el trebuie să se descurce de unul singur (asta în cazul în care nu vrea să se lase de facultate).

Prin urmare, pentru mine a fost mai educativă libertatea din Iași de la Săptămâna Porților Deschise decât plictiseala școlară din Piatra Neamț de la Școala Altfel.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

2 Replies to “Săptămâna Altfel

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.