Pensionarii iubesc aglomerația și ingrămădeala

10 aug.

Pensionarii din Iaşi ar putea să nu mai fie lăsaţi să circule cu gratuitate în mijloacele de transport în comun dimineaţa şi seara, atunci când autobuzele sunt prea aglomerate. Propunerea vine de la Consiliul Local. (sursa)

Ideea mi se pare extraordinară. În liceu nu am stat la cămin,  ci în Tătărași, care e un fel de Florida a pensionarilor ieșeni; densitatea pensionarilor în această zonă este cu mult mai mare decât în orice alte zone din Iași. Din 30 de mii de pensionari ieșeni am impresia ca 28 de mii stau în Tătărași…

Revenind la liceu, în general plecam spre școală în jurul orei 7, la ora 8 incepând orele. Toți pensionarii din zonă circulau la ora respectivă spre Copou, făcându-mă de multe ori să iau al doilea, al treilea tramvai care ajungea în stație. Niciodată nu am înțeles plăcerea lor de a se îngrămădi la orele de vârf atunci când toată lumea ba se duce la școală, ba la servici sau în locuri în care au treabă. Oricând puteau aștepta ora 9 sau 10 când mijloacele de transport în comun sunt cu mult mai goale. Dar nuuuu, ei se plimbau în deal și-n vale ținând cont că aveau și liber pe mijloacele de transport.

Deci, cum ziceam, ideea mi se pare foarte bună și de abia aștept să fie pusă în aplicare poate chiar la nivel național.

 

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.