Ce-am înțeles din problema cu Grecia

8 iul.

Știri peste știri, păreri peste păreri pe tema referendumului din Grecia. Ce mi se pare interesant e că unii îi susțin și le dau dreptate grecilor așa că m-am gândit să fac o analogie.

Eu am nevoie de niște bani. Vin la tine și îți zic că vreau să îmi repar ceva prin casă și nu prea am bani. Tu vezi că eu sunt un tip de treabă care lucrează în IT, mă știi de mult și îmi dai banii pe care eu promit să ții dau în tranșe. Trece un timp și îmi dau seama că vreau să plec în concediu, n-am destui bani așa că apelez la tine, la fel cu plata în tranșe. Povestea se repetă de câteva ori. Până în momentul ăsta îți plătesc după cum am promis tranșele din datorie înapoi.

La un moment dat îmi scade salariul drastic și nu mai pot să îți dau banii înapoi. Tu vii la mine și mă sfătuiești să mai scad din cheltuieli, poate să vând plasma de 1 metru din casă, să nu mai mănânc în oraș o dată la două zile, să îmi fac singur curat în casă și să nu plătesc pe alții pentru asta, etc.

Eu sunt indignat, îți zic că ceea ce zici tu este umilitor pentru întreaga mea familie, fac un referendum cu nevastă-mea și stabilesc că nu mai avem chef să îți plătim. E vina ta că ne-ai dat banii pentru că trebuia să te gândești înainte de a-mi da banii că eu s-ar putea să nu mai pot să ții dau înapoi.

Ce urmează? Eu tot n-am bani de cheltuielile curente și mor de foame.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.