Și am fost la donat sânge

27 mai

… pentru a 17-a oară. Ieri seară (adică alaltăieri ținând cont că scriu azi dar public mâine) mă sună un prieten că are un prieten care are un prieten care are nevoie de sânge pentru că a sa ruptură de splină necesită diverse produse derivate din sânge. Azi, (adică ieri, ți-am explicat mai devreme) ajung la servici, vorbesc cu cei de la Centric pentru învoire, mă urc în mașină și țup la Centrul de Transfuzii din Iași.

Trebuia pe drum să mai colectez un prieten dar datorită unor chestii mai urgente de la serviciul lui nu a mai putut să ajungă.

Ajung la 10:38, îmi iau fișa de donator de la ghișeu unde nu era o tanti simpatică (bine, nici antipatică nu era), urc la etaj, trec să completez chestionarul obligatoriu, măsurarea nivelului hemoglobinei (tanti de aici era simpatică), verificarea tensiunii, alte discuții pe baza chestionarului (și tanti de aici e simpatică), donatul efectiv plus repaosul de 20 minute și la 12:10 am ieșit.

Surpriza plăcută a fost faptul că centrul de transfuzii a fost renovat cred că în totalitate datorită Vodafone iar acum arată bine, pierzând aura de spital comunist. Sunt unele chestii care ar putea fi îmbunătățite ca: uscător de mâini, paturile de donare mai comode (nu știu cine de la Vodafone le-a ales însă nu a făcut o alegere strălucită), mai multe aparate de donare, plus unele persoane de pe acolo ar trebui să nu fie așa de acre (sau așa mi s-a părut mie) dar per total e un salt mare.

Buun, dacă vrei să faci o faptă bună, mergi la Centrul de Donare (puțin mai sus de Spitalul Spiridon) și donează sânge pentru că sunt oameni care au nevoie de el. Nu durează chiar așa de mult, îți ia maxim 2-3 ore, dar poți salva la o singură ședință de donare 3 persoane. Conform statisticilor la nivel național doar 2 din 3 oameni primesc sângele atunci când au nevoie.

Pentru mai multe detalii despre subiect găsești pe site-ul www.pentruviata.com

 

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

2 Replies to “Și am fost la donat sânge

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.