Cum Superman a distrus Ku Klux Klan

20 oct.

Nu cred că te așteptai la un asemenea titlu și să îți spun drept nici eu nu credeam că dispariția Ku Klux Klanului s-a datorat lui Superman.

Povestea începe cu un anume Stetson Kennedy, scriitor american și activist pentru drepturile omului. La scurt timp după capitularea Japonei din al doilea război mondial, KKK și-a reluat activitatea prin arderea unei cruci de vreo 90 de metri pentru a anunța populația de culoare din State că războiul s-a terminat iar KKK își reia activitatea.

Nenea Stetson văzând treaba asta decide să se infiltreze în KKK pentru a le afla modul de lucru, structura, secretele și alte alea, alea. După ce află destule detalii încearcă să meargă la poliție pentru a-i demasca pe cei din clan dar din păcate influența KKK era destul de mare așa că nu prea a găsit ajutor aici. După multe încercări la autorități își dă seama că trebuie să își schimbe abordarea iar una dintre idei a fost să meargă la cei care produceau serialul radio Superman. Prin anii ’40 acest serial avea o bază de audiență impresionantă iar spre surprinderea lui Stetson, realizatorii au fost interesați de oferta lui: producerea unei serii Superman unde acesta se lupta cu ”TheClan of the Fiery Cross”.

Difuzat începând cu 10 iunie 1946 și până pe 25 iunie, serialul a avut 16 episoade difuzate zilnic iar în cadrul acestora o sumedenie de secrete ale KKK au fost expuse publicului larg. Toate informațiile secrete fiind acum publice, aura de mister a KKK a fost distrusă ceea ce a dus ala recrutarea de noi membri să devină aproape imposibilă. De asemenea majoritatea lucrurilor legate de KKK a căzut în derizoriu organizația dizolvându-se de la sine în curând.

Deci, uite’așa Superman a distrus Ku Klux Klan.

 

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.