Cum să deprimi copiii, III

5 oct.

Pentru ediția a III-a a ”Cum să deprimi copii” am să mă refer doar la povești internaționale. Dacă vrei să citești mai multe, vezi aici partea I și a II-a.

Frumoasa din Pădurea Adormită – pe lângă faptul că ar trebui să se numească Frumoasa Adormită din Pădure, în versiunea originală a poveștii, frumoasa adormită este un pic violată de un rege care era în trecere prin zonă (era adormită și nu prea putea să își dea acordul, dar na’) și pe deasupra mai și naște doi copii.

Alba ca Zăpada – în versiunea lu’ frații Grimm, regina era mama Albei ca Zăpada iar pentru a avea dovada morții voia ca plămânii și ficații să îi fie aduși pentru a-i mânca. La final este forțată să danseze până la epuizare încălțată fiind cu o pereche de papuci preîncălziți la foc.

Cenușăreasa – surorile Cenușăresei își taie fiecare bucăți din picior pentru a putea încăpea în pantof și asta le dă de gol. Pe final niște păsări le mănâncă ochii.

Mica Sirenă – în povestea scrisă de Hans Christian Andersen fiecare pas pe care Mica Sirenă îl făcea era o agonie pentru ea – ca mersul pe o sabie. Când prințul se îndrăgostește de o alta, în loc să îl omoare pentru a se salva preferă să moară transformându-se în spumă. Hooray!

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.