City break Italia (Povestea unei aventuri) – I

30 apr.

Eram la un grătar cu sor’mea și cumnată-meu și, după aduceri aminte legate de escapada de anul trecut de la Budapesta și Praga, ne-am hotărât că e timpul să planificăm aventura de anul acesta. Deznodământul este că săptămâna viitoare vom pleca spre Italia într-un tur de câteva orașe. În postarea asta o să vă povestesc ce alegeri am făcut și de ce, legate de itinerariu iar apoi voi face o sumarizare a cheluielilor, poate mai dau idei și altora.

Primul pas: Care sunt zborurile low-cost cu plecare din Iași?

WizzAir e singura companie low-cost care zboară din Iași și are zboruri după cum urmează:

Luni: Treviso –  (dus și întors)

Marți: Bergamo (dus și întors)

Miercuri: Bologna (dus și întors)

Vineri: Treviso (dus și întors)

Sâmbătă: Bergamo (dus și întors)

Noi voiam să prindem un week-end acolo așa că singura variantă a fost Treviso (TSF), încă un avantaj al zborului ăsta este că ajunge pe la 12:30 în Treviso adica mai prinzi o jumătate de zi acolo pentru plimbări.

Prima opțiune a fost să ne întoarcem luni, tot din Treviso dar, după ce am analizat zborurile, am hotărât să ne întoarcem din Bergamo (BGY), marți – mai câștigăm o zi.

Pentru cei ce nu știu, Treviso se află la 40 Km de Veneția, Bergamo se află la 60 Km de Milan iar distanța dintre Veneția și Milan este de aprozimativ 250 de Km.

Orarul oficial și actulizat al zborurilor de pe aeroportul din Iași îl găsiți aici.

Pasul al doilea: Ce date să alegem?

Folosing www.wizzair.com am început să caut datele cu cele mai bune prețuri și am obținut lista de mai jos; Atenție, prețurile sunt doar pentru prețul zborului, fiind o companie low-cost, orice vrei în plus, costă. (prețuri valabile pe 27 aprilie, cel mai probabil s-au modificat deja):

29 eur, IAS-TSF, vineri 8 mai

40 eur, BGY-IAS, marți 12 mai

69 Total

61 eur, IAS-TSF, vineri 15 mai50 eur, BGY-IAS, marți 19 mai

111 Total

52 eur, IAS-TSF, vineri 22 ma

40 eur, BGY-IAS, marți 26 mai

92 Total

61 eur, IAS-TSF, vineri 29 mai

70 eur, BGY-IAS, marți 2 iun

131 Total

41 eur, IAS-TSF, vineri 5 iun70 eur, BGY-IAS, marți 9 iun

111 Total

25 eur, IAS-TSF, vineri 12 iun160 eur, BGY-IAS, marți 16 iun

185 Total

Alegerea a fost destul de ușoară: plecăm vineri, 8 mai spre Treviso și ne întoarcem marți, 12 mai din Bergamo. O chestie interesantă la Wizz: au un program care se numește WizzClub, costă 30 EUR / an. Dacă ești înscris în acest program, beneficiezi de o reducere de 10 EUR pentru fiecare bilet pe care îl cumperi pentru tine sau pentru un însoțitor. Noi ne-am luat biletele dus separat de cele întors, adică patru bilete, 40 EUR reducere. În plus, cu programul ăsta mai ai și p reducere de 7 eur pentru bagajele de cală declarate on-line. Per total, am ieșit cu 24 EUR mai ieftin.

Pasul al treilea: Cum facem cu transportul?

Nu o să insist foarte mult, am citit prin multe locuri că CFR-ul lor e chiar decent (mă rog, CFI sau cum s-o fi chemând), am aflat și un preț: Veneția – Milan 18 EUR / pers, adică 72 EUR. Noi am decis să închiriem o mașină ca să rezolvăm și transportul de la și spre aeroporturi.

Am găsit pe https://www.kayak.com/, un Fiat 500 L de la Hertz, cu preluare din aeroportul din Treviso și lăsat în aeroport la Bergamo cu 125 EUR (570 RON); la suma asta, trebuie adăugată și benzina dar, per total e mai comod, mai rapid și, probabil, mai ieftin decât cu trenul (mai ales că mergem 4 oameni). Oricum, argumentul suprem a fost … Fiat 500, ce mașină putea fi mai potrivită pentru o vizită prin Italia? (un Ferrari? 🙂 )

Pastul al patrulea: Unde stăm?

Am luat în considerare să închiriem un apartament prin airbnb.com dar, cumva, nu știu de ce mi se pare riscant să stai în casa omului, chiar dacă îți închiriază apartamentul cu totul așa că am rămas la varianta hotel. Site util pentru căutat hoteluri: http://www.hotels-scanner.com/

Ok, mă așteptam să fie mai scumpă cazarea în Italia decât în Gura Humorului / Voroneț dar prețurile în Veneția sunt absolut nepotrivite pentru o ieșire de genul ăsta. Soluția pe care am găsit-o: vom sta în Padova, care e la vreo 20 Km de Veneția, n-ar trebui să fie o problema având în vedere că vom avea și mașina. Am ales un hotel ieftin care e ochiometric aproape de centru în speranța că vom putea ieși pe jos până la o teresă sau un bar pentru o cafea dimineața sau o bere seara: Hotel Maritan

În Milan ne-a fost greu spre imposibil de găsit un hotel aproape de centru așa că am ales un hotel care e mai departe dar arată bine: B&B Hotel Milano San Siro. Este exact lângă stationul San Siro, ne-am interesat, nu este niciun meci cât stăm noi acolo. Sâmbătă seara joaca AC Milan cu AS Roma, noi vom ajunge duminică după-amiază, sper să lase ăia curat în urma lor 🙂

Pasul al cincilea: Hai să vedem cum stăm cu bugetul

Calculele le-am făcut în lei, pentru patru persoane; ținta noastră a fost 3.000 RON de familie; hai să adunăm, să tragem linie și să vedem dacă ne încadrăm:

Avion:

268 RON – zbor IAS – TSY, 2 pers, 11:25 – 12:40,

268 RON – zbor IAS – TSY, 2 pers, 11:25 – 12:40,

67 RON – un bagaj mare de cală

149 RON – 1 WIZZ Discount Club

149 RON – 1 WIZZ Discount Club

283 RON – zbor BGY – IAS, 2 pers, 15:55 – 19:15

283 RON – zbor BGY – IAS, 2 pers, 15:55 – 19:15

67 RON – un bagaj mare de cală

Total avion: 1534 RON

Masină: 570

Hotel Padova: 860

Hotel Milan: 1200

TOTAL: 4164

Adică aproximativ 2100 RON / familie până acum, cam la limită.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

6 Replies to “City break Italia (Povestea unei aventuri) – I

  1. O chestie sa va ajute la calcule:o felie de pizza sau un kebab e in jur de 3-5 euro, pizza/paste la restaurant in jur de 10, o bere 5 euro :). In Venetia mancati meniul turistului si nu beti cafea in Piazza San Marco. Si doi, vreau poze si review pt 500 L.

    • Cata, calculele astea o sa le facem cand ne intoarcem, nu acum ca ne descurajam. Da’ apropo de mancare, o paine cu parizer si o bere la 2 litri in supermarket cat e? 🙂

      Cu Fiat-ul facem si un review, atat cat ne pricepem; sa speram doar ca Hertz chiar ne va da un Fiat, pentru ca, de fapt, niciodata nu e garantat modelul masinii ci doar clasa, vedem …

    • Diana, mersi de idee dar nu stiu ce sa zic, o sa fim cam pe fuga, ne-am propus o gramada de chestii … ar fi interesant, e drept; o sa propun ideea si poate mergem si acolo.

  2. Acum 4 ani am facut un trip asemanator oarecum…Bucuresti-Bergamo, de acolo am inchiriat un fiat si am mers la o buna prietena la Modena(Piumazzo) – Emilia. De acolo am tot facut excursii de o zi..Maranello, Venetia, Mirabilandia ( un super parc de distractie) si San Marino. La intoarcere am vizitat si Milano.

  3. Pingback: City break Italia (Povestea unei aventuri) – Padova — Valentin

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.