Recomandare negativă – Cidru dacic

17 mai

Săptămâna trecută am fost ca la fiecare final de săptămâna în Carrefour și cum aproape de fiecare dată îmi cumpăr cidru, am trecut pe la raionul de alcoolice. Când… ce-mi văd ochii? Cidru dacic.

Îmi zic în sinea mea că trebuie sa fie mult mai bun decât clasicul Old Mout pe care îl cumpăr de obicei. E totuși Cidru Dacic. Bine, nu știu dacă dacii făceau cidru însă cu siguranță e mai bun. E totuși dacic iar dacii se învecinau la un moment dat cu niște celți.

Și cumpăr. 3 lei și un pic sticla de 275 ml. Ca o paranteză, tare curios sunt cum de au ajuns la numărul ăsta rotund: 275. Dar na’, amorul artei.

Ajung azi acasă cu chef de cidru. Iau sticla rece, rece de la frigider, o deschid avid de licoarea magică dar mă pune arhanghelul să citesc eticheta.

Acuma am o curiozitate foarte mare: De unde aveau dacii toate substanțele alea (sorbat de potasiu, carbonat de dimetil, azorubina, albastru brilian FCF)? Or fi fost maeștri chimiști?

O întrebare care o să dăinuie peste veacuri.

P.S. varză, viezure, mânz, cidru

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

6 Replies to “Recomandare negativă – Cidru dacic

  1. Stai liniști, după câteva luni de consumat Old Mout a apărut și eticheta în limba română (ca pe a lor nu scriau ingredientele, decât selectiv) ocazie cu care m-am liniștit și cu Old Mout. Bine, nu bate cidrul dacic, dar nu e departe

  2. Acele substante sunt si in sucurile ieftine.Azorubina este colorant rosu obtinut din gudron.se comercializeaza si online;)alaturi de alte arome.
    E22 este numele pus de marketeri,ca sa nu sperie lumea ca bea/papa un cocktail molotov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.