Răspunsuri la întrebări pe care nu ți le puneai

2 dec.
  1. Motivul pentru care după ce bei cafeaua simți nevoia de a merge unde merge și regele pe jos este faptul că pentru 50% dintre băutorii de cafea aceasta stimulează contracția mușchilor din ultima parte a tractului digestiv.

  1. De ce albim? Părul nu are o culoare a sa ci aceasta este dată de un pigment secretat de niște glande situate la baza firului de păr. Albim pentru că suntem programați genetic ca la un moment dat în viața noastră glandele care produc pigmentul să își de obștescul sfârșit. Când se întâmplă asta părul revine la culoarea lui normală: alb sau gri.
  2. De ce au bărbații sfârcuri? Asta pentru că toți începem dezvoltarea embrionară ca persoane de gen feminin (that makes you wonder) și ne diferențiem pe sexe după 60 de zile de viață când testosteronul începe să își facă de cap. Până la 60 de zile sfârcurile sunt deja dezvoltate și din perspectiva naturii ar fi o pierdere atâta muncă. Unii ar spune că femeile sunt sexul superior din punctul ăsta de vedere.
  3. De ce după o beută simțim mahmureala? Răspunsul scurt: ai beut prea mult. Un răspuns la lung: a. alcool cauzează deshidratare inclusiv pe membranelor care înconjoară creierul; b. stomacul produce mai mult acid și devine leneș micșorând rata de golire a stomacului în intestin; c. vasele de sânge se dilată asta cauzând dureri de cap.
  4. De ce ne transpiră palmele când suntem agitați? Corpul transpiră când încearcă să își regleze temperatura iar nervozitatea poate determina o creștere a acesteia. În cazul ăsta, sistemul nervos transmite un mic semnal glandelor ecrine care sunt în jur de 2-5 milioane pe corp și majoritatea pe palme, tălpi și axile.
  5. De ce ni se înfundă o singură nară? Pentru că nările sunt prietene bune între ele și în general oricum respirăm pe una singură.

Traducere și adaptare de aici.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.