Dezvăluiri șocante depre cardul de sănătate, III

10 nov.

Continuare a articolelor de aici și aici despre propaganda împotriva cardului de sănătate . Foarte probabil va exista și o parte a patra pentru că I’m on a roll.

În articolul anterior ziceam că se încearcă prin metode clasice de manipulare inocularea ideii că folosirea cardurilor de sănătate este o chestie nasoală rău de tot. Următoarele puncte se ocupă și de medici.

 1. Medicii sunt și ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sec. XX, vedem că medicii erau cei care făceau experimente în lagărele de concentrare naziste, medicii erau cei care făceau abuzuri în în domeniul psihiatric. Și în cazul transplantului de organe tot medicii pot sa ajungă la abuzuri dacă legea și autoritățile permit și încurajează. Cardul cu micro-cip asta face !!!
 2. Ultimul exemplu este A1H1 (gripa porcină). În acest moment s-a dovedit că cei care au întreținut spaima au avut contracte cu firmele care au produs vaccinurile .

#1, normal, dacă nu punea cu bold niște cuvine nu avea același impact. (fac o paranteză în paranteză, m-am cam săturat să repet același lucru despre irelevanța argumentelor contra). Să fie clar, dacă ai card de sănătate cu micro-cip, legea și autoritățile permit și încurajează transplantul ilegal de organe. Dacă n-acea cip era ok, toată lumea devenea prietenă și zburda veselă pe câmpii. Însă statul MALEFIC a pus cip și gata s-a dus totul de râpă. #2, n-am înțeles legătura cu gripa și de ce ultimul exemplu, nu le-am văzut pe primele.

 1. Cardul de sănătate cu microcip (putea sa fie și o varianta fără) creează mari dificultăți și poate chiar împiedica accesul la serviciile medicale.
 2. Cardul de sănătate este “arma” cu care guvernanții vor să scoată de la români sume uriașe de bani, un ”furt al secolului” săvârșit în dauna celor care plătesc legal asigurările de sănătate, dar NU VOR CARD DE SĂNĂTATE!!!
 3. Decizia guvernanților noștri, pe care nu o contestă vehement nici televiziunile, nici opoziția parlamentară, este halucinantă: CEI CARE PLĂTESC DIN SALARIU SAU PENSIE SERVICIILE MEDICALE DE STAT, DAR NU VOR CARD DE SĂNĂTATE, VOR PLĂTI TOATE SERVICIILE MEDICALE DE CARE AU NEVOIE !!!

Aha, deci până la urmă cip-ul e problemă, nu cardul. Sau cardul și nu neapărat chip-ul. Nu mai pătrund profunzimea. Eee, sunt răutăcios, la toate punctele de mai sus cam are dreptate. #1, la fel ca și lipsa buletinului la acordarea alocației de copil sau altor chestii care sunt legal ale tale, cetățene. #2, este un furt cu siguranță ținând cont că vine de la conducerea țării și se știe că majoritatea guvernaților sunt cam furăcioși. Aici nu e furt numai de la cei care nu vor card ci de la toți de fapt. #3, vezi ce ziceam referitor la #1.

Mai există un punct care zicea ceva de forul ortodox român care dădea niște exemple de ceva, dar mi s-a părut irelevant în contextul dat.

Problema de fond este existența micro-chip-ul ăsta cu care toate organizațiile ortodoxe au o problemă. De treaba asta am aflat prin ’90 când mai mergeam în vizite pe la mânăstiri iar la librăria bisericilor vedeam cărți care propovăduiau că nu trebuie acceptată VISA pentru că ar conține cifra satanei. Nu știam eu ce-i aia VISA și nu cred câți știau la vremea respectivă, cărțile alea fiind traduceri ale altor cărți de prin străinezia. Nu vreau să zic că mi se pare o stupizenie însă cam așa-i. De altfel sunt unii care spun că www ar fi tot 666 pentru că în hebrew literei w îi este asociat numărul 6. Dacă crezi că cip-ul e pecetea satanei, dă-te jos de pe net atunci.

Din păcate deși oamenii au acum acces la o grămadă de informații despre lumea înconjurătoare preferă să ia de bune niște informații oferite de neavizați fără a le trece printr-un filtru al logicii și bunului simț. Este penibil să militezi contra cip-ului atât timp cât vorbești la telefonul mobil. Este penibil să te încrezi într-un site declarat fascist (vreau să îți amintesc că fascismul și nazismul au aceleași rădăcini). Este penibil să susții sus și tare că datele tale personale nu le dai statului, dar le dai cu ușurință oricui îți dă o bormașină la ofertă. Este jenant să… Dar na… e greu să ai coerență tot timpul.

Partea bună e că timpul trece și toate problemele astea vor dispărea (în favoarea altora). La fel cum la un moment dat se credea că pământul e plat iar acum râdem că se putea gândi la modul ăsta, la fel peste zeci de ani cei de atunci vor râde de ideea că chip-ul e pecetea satanei. La fel cum se credea că pământul are 6000 de ani așa se va vedea din viitor și faptul că refuzăm acceptarea ideii de progres tehnic/tehnologic doar pentru că nu îl înțelegem cu toții.

Așa grăit-a Felix.

P.S. Citatele sunt luate copy-paste din articolul original.

Nu fi egoist, dă mai departe să ajungă la tot poporul

6 Replies to “Dezvăluiri șocante depre cardul de sănătate, III

 1. Nu toti oamenii sunt manipulati in privinta cardului de sanatate.

  Reticienta fata de actele electronice/biometrice (cardul de sanatate cu cip, in cazul de fata) este perfect justificata pe motive de ingradire a unor libertati legate de credintele religioase, constiinta, gandire si opinii, dar si legate de viata privata si intima.
  https://bucovinaprofunda.files.wordpress.com/2014/10/refuz-argumentat-card-cu-cip-electronic-de-sanatate.pdf

  De asemenea exista reale motive de ingrijorare privind securitatea chipului (cauta ‘chip and pin is broken’ pe google ca sa vezi):
  http://www.cl.cam.ac.uk/~sjm217/papers/oakland10chipbroken.pdf
  https://cansecwest.com/csw11/Chip%20&%20Pin%20-%20Barisani%20&%20Bianco.pdf

  Mai mult de atat este o lipsa de incredere justificata de lipsa garantiilor.

  Asadar cardul de sanatate prezinta riscuri si cei care nu sunt manipulati vor sa se protejeze si il refuza cerand dreptul la alternativa, cu tot respectul :).

  Iti recomand sa urmaresti si alte surse in privinta documentelor electronice cum ar fi: http://asociatialibertatearomanilor.ro/
  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/?s=motive+refuz+card
  http://legi-internet.ro/blogs/index.php/pasaportul-electronic-cat-de-sigur-este
  http://kraftwin.blogspot.ro/2009/01/epassport-sau-pasapoarte-biometrice.html

  • Sunt de acord că nu toți oamenii sunt manipulați în privința asta (in general, generalizările nu sunt valide).
   Reticența la nou si refuzul de a accepta progresul tehnic și tehnologic nu este o chestie nouă și este prezentă într-un procent mai mic și mai mare în fiecare dintre noi. Cum ziceam și în articol, peste ani și ani o să ne dăm seama că motivele care păreau la momentul respectiv valide de fapt erau desuete.
   Referitor la siguranță, știi că nu există securitate sigură 100%. Referitor la garanții și riscuri, nu sunt sigur care are trebui să fie alea.

 2. Din pacate, peste ani si ani o sa ne dam seama in ce inchisoare electronica vom trai si o sa ni se para desuete libertatile de acum.
  http://asociatialibertatearomanilor.ro/asociatia-pentru-libertatea-romanilor-protesteaza-fata-de-sistemul-de-supraveghere-electronica

  Observ ca se face o mare confuzie. Reticienta la progresul tehnologic in sine nu este totuna cu reticienta la modul in care acest progres tehnologic este folosit si aplicat.
  De exemplu, cum iti explici ca sunt persoane care au acceptat chip-ul (progresul tehnologic) in cartela telefonica SIM dar refuza chip-ul (progresul tehnologic) din documentele sale? Este asta o reticienta la progresul tehnologic? Nu. Diferenta consta in consecintele de pe urma folosirii progresului tehnologic. Altfel spus, ca o paralela, accept folosirea unui cutit (progres tehnologic) pentru felierea unei paini, dar nu accept folosirea unui cutit (progres tehnologic) pentru lezarea unei vieti umane.

  In concluzie, nu chip-ul ca produs al progresului tehnologic este problema ci cum este el folosit.
  Aici este adevarata reticienta.

  • Pentru a exercita un control 100% al guvernului sau altei entități față de populație nu este necesar chipul neapărat. Uită-te la unele state comuniste sau alte dictaturi unde intervenția autorităților în viața privată este mult mai mare decât ar trebui.
   Spaima de chip este doar un bau-bau de moment care va trece mai repede sau mai greu la fel cum au trecut alte bau-bau-ri (drepturile egale ale femeilor, vrăjitoare, heliocentrism, evoluționism vs. creaționism, sclavie).
   În concluzie, vom trăi și vom vedea.

  • Legat de garantii, ele trebuie sa fie cele mentionate in Drepturile Omului, Constitutia Romaniei si alte legi fundamentale. Legat de riscuri, lipsa securitatii este unul dintre ele. Securitatea trebuie garantata in conditiile in care cetatenii sunt manipulati ca sunt mai sigure decat documentele simple. Cel putin din punctul asta de vedere documentele electronice sunt o mare pacaleala (ex.http://apti.ro/siguranta-pasaport-biometric).

   Problema folosirii chipului in documente este una foarte profunda/complexa si este dezbatuta nu doar de organizatiile ortodoxe, cat de organizatiile etice (laice) la nivel international. Este foarte usor de tratat simplist si de luat in deradere (nu ma refer la tine, https://www.youtube.com/watch?v=nH3ypCXP7zY#t=1613) ingrijorarile celor reticienti cand se face atata confuzie si cand este atata lipsa de discernamant (https://www.youtube.com/watch?v=EnhWQtPOuQ0#t=416).

   Pentru discernamant e nevoie de informatie, de multa informatie pentru a actiona in reala cunostinta de cauza. Cardul de sanatate nu e doar o problema de constiinta sau credinta. Daca sunt ateu sau ma deranjeaza credinta in Dumnezeu, atunci il accept, ca nu ma intereseaza pe mine constiinta/credinta. Ce chestii penibile mai au si ortodocsii astia… Bun, dar sunt implicatii de natura juridica, medicala, economica, etica, tehnica (securitate), nu doar spirituala. Cum ramane cu toate celelalte probleme? Acestea consider ca ar trebui sa fie motive de ingrijorare pentru toti cei nemanipulati. Ce beneficii aduce cardul de sanatate? State civilizate din occident (Anglia – http://en.wikipedia.org/wiki/Identity_Documents_Act_2010, Germania) au renuntat la documentele electronice. De ce? Sigur nu pentru ca sunt ortodocsi penibili, ci pentru ca isi apara drepturile si libertatile. Model foarte bun de urmat. Toate aspectele acestea nu sunt cunoscute decat in presa independenta si foarte rar in cea avizata.

   Un filosof (Francis Bacon) spunea ca „Putina gustare a stiintei poate duce la ateism, dar adâncirea stiintei readuce pe om la Dumnezeu!” si acest citat este verificat de multi savanti in stiinta. Informatia inseamna putere. Asta nu e o problema in sine, depinde cum e folosita, pe mana cui cade. Clasa politica este corupta, lipsita de etica, nu spun de credinta. Cum sa nu apara ingrijorari?

   Controlul 100% este o utopie desi afirmatia lui Henry Kissinger – „Who controls the food supply controls the people; who controls the energy can control whole continents; who controls money can control the world.” este directia evidenta pe care se merge si pe care o traim – disparitia banilor lichizi (http://www.gandul.info/financiar/tarile-care-renunta-rapid-la-plata-prin-numerar-cum-arata-societatea-cashless-13615896). Tot el spunea „Communism is on the rise only in countries where it is not practiced.” (unii au trait in viitorul nostru https://www.youtube.com/watch?v=3jDBUdU9rbw).

   Sclavia nu a fost si nu va fi niciodata disparuta, cat timp unii si-o doresc si stau la cozi dupa ea prin oficiile postale. Ei vor card de sanatate ca sa fie mai sanatosi si mai fericiti. Si guvernul corupt (votat/ales de ei) le da cadou. Nu costa nimic, iti vine la usa, e GRATIS. Sclavie fericita!

 3. Pingback: Dezvăluiri șocante depre cardul de sănătate, II — Felix Vătuiu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.